pátek 30. srpna 2013

Na Švábce

 Musím říci, že tato skvělá restaurace mě velice příjemně překvapila. Navštívila jsem ji poprvé snad před rokem a půl a pořád se tam stále ráda vracím. 

Tato restaurace nabízí bezlepková meníčka v době 11 - 14 hodin. Žádnou jinou v Brně s pravidelnými meníčky snad neznám. Nabídka bezlepkových jídel se denně pohybuje okolo 2 - 4 a můžu říct, že vždycky jsem si zatím vybrala. Většinou se jedná o českou kuchyni, každopádně můžete narazit i na cizí jídla, jako například dnes, kuřecí kung-pao se skleněnými rýžovými nudlemi. 


Prostory restaurace jsou opravdu krásné a zase, mají výbornou polohu. Pěšky je to asi 5 minut chůze z České nebo můžete popojet jednu zastávku 4kou směrem na Kraví Horu. 

Uvnitř je restaurace rozdělená do dvou pater. Horní a světlejší patro je nekuřácké a v době oběda většinou plné, i když místo se většinou najde. Spodní patro je potom formou výčepu, ale obědy se v něm podávají také. Je tam trošku tma, ale myslím, že na večerní posezení s přáteli u dobrého jídla a bezlepkového piva Celia tak akorát.

Součástí poledního menu je i polévka, která má i svou bezlepkovou variantu. Každopádně na tuto skutečnostu musíte obsluhu upozornit, polévku Vám přinesou jinou. Ale nemusíte se bát, že by chutnala o něco hůře, než klasická. Mně zatím vždycky chutnala.

Hlavní chod je na menu označen písmeny BLP a je podáván na poměrně velkých talířích. Čas od času se mi tak stane, že už ani nemůžu dojíst. Bezlepková jídla jsou kvalitní a nic jim nechybí. Takže pokud chcete vyzkoušet tradiční česká jídla nebo jídla jiných krajů, restaurace Na Švábce bude vždycky dobrá volba. A jak už jsem psala, vše pak můžete spláchnout bezlepkovým pivem Celia.

Abych byla se vším všudy konkrétní, chybí se ještě zmínit o cenách jídla. Ty jsou podle mě více než přívětivé. Na to, že je restaurace hned v centru (a hned vedle FSS Masarykovy univerzity) a že jsou podávána bezlepková jídla je to tak akorát. Cena menu se pohybuje od 69 do 129 korun s tím, že bezlepková jídla stojí většinou kolem 79 -89 korun. A jednou za čas na oběd to rozhodně neuškodí. 

A co se týče obsluhy, velmi milá a řekla bych profesinální. Bezlepkovou polévku donesou okamžitě a vždy se zeptají, jestli bylo s jídlem vše v pořádku.

Takže tuto restauraci mohu vřele doporučit, pokud hledáte restauraci v centru Brna na polední menu.

(fotografie vypůjčeny ze stránek http://www.nasvabce.cz/)

Mapa:


Zvětšit mapu

6 komentářů:

  1. Tuhle jsem zatím nenavštívila, ale taky jsem z Brna, takže tam možná někdy zavítám, navíc sestra má bezlepkovou dietu, takže je to i něco pro ni :) Mimochodem moc se mi líbí, jak píšeš :)

    OdpovědětVymazat
  2. V Brně mají i bezlepková meníčka na Šelepce. O dovolené jsme tam byli dokonce dvakrát a jídlo bylo pokaždé super, i obsluha byla perfektní. Interiér mají úplně jiný než když byla Šelepka jen nalejvací hospoda, teď je to tam takové rodinné a fakt super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, jdu si to napsat na seznam, kam jít :)

      Vymazat
  3. Super blog! Nechceš se vzájemně sledovat? Byla bych moc ráda:)
    http://lifeenthusiasm.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. To jsem vůbec nevěděla, že je v Brně bezlepková restaurace a na ceny zírám, jsou opravdu přívětivé, dobrý na tom je, že to nemám do Brna ani daleko :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě někdy vyzkoušej! :) Já jsem se o to teďka začala pořádně zajímat a zírám, kolik jich v Brně opravdu je :D Mám oblíbené tak dvě, tři, kam ráda chodím a kde mi chutná, ale myslím, že je na čase začít více experimentovat :)

      Vymazat