úterý 27. srpna 2013

Špagety poprvé

Musím říct, že veškeré druhy těstovin jsou moje nejoblíbenější. Bezlepkové špagety mám nejradši od Sam Mills. Jsou kukuřičné a chutnají... No prostě jako špagety. 

Proto, že celá příprava špaget trvá asi 10 minut, je tak často připravuji a jím. Během těch deseti minut se dá stihnout připravit lecos a hlavně jdou jíst téměř s čímkoli. Když máme doma občas něc víc, než jen bazalkové pesto, ráda si s tím špagety připravím. Nedávnou jsem si vymyslela recept, který vlastně není vůbec receptem. Je to spíš taková inspirace, když už vám špagety s kečupem doslova lezou krkem.


Na špagety alá já budeme potřebovat:

porci špaget tak akortát pro vás
rajčata
listy salátu
olivový olej
balsamico
oblíbené koření

1) Špagety dáme vařit podle obalu. Mezitím si připravíme vše, co budeme potřebovat.

2) Rajčata nakrájíme na půlky a pak na plátky a dáme smažit na obyčeném oleji. Smažíme je tak dlouho, dokud nezačnou téměř "kašičkovatět." Přidáme koření a necháme na pánvi, dokud se špagety neuvaří.

3) Listy salátu nakrájíme na přijatelnou velikost (tzn. tak akorát do pusy).

4) Uvařené špagety scedíme a na talíři je pokapeme olivovým olejem. Na olivovém oleji se nesmaží, patří jako zálivka na pokrmy nebo podobně. Takže představa, že když budu smažit na olivovém oleji, je klamná. Salát kolem špaget pokapeme balsamicem.



Jak už jsem říkala, recept není ani tak receptem, ale spíše nápadem, jak ozvláštnit příští várku špaget. A ostatním doma můžete uvařit špagety normální.

4 komentáře:

  1. Ty jsou super, já si ráda dávám špagety s cuketou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S cuketou jsou taky fajn :) I když tohle léto už cuketu nemůžu ani vidět :D

      Vymazat
  2. Ahoj, můžu se zeptat, když jsi byla v tom placz café, to ses zeptala, nebo sis to tam prostě vyfotila? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ptala jsem se, ale musela jsem se dost přemáhat teda :D Každopádně jen tak bych si to asi vyfotit netroufla, takže mi nic jinýho nezbývalo :D

      Vymazat